Social Icons

sobota, 8 sierpnia 2015

Przepis : Pierś z kurczaka ze szpinakiem

Hej hej
Ostatnio sporo eksperymentowałam z przyprawami żeby kurczak nie smakowałam cały czas tak samo jednak wpadłam na pomysł,że włożę coś do środka i tak o to przedstawiam wam mój dzisiejszy obiad: pierś z kurczaka ze szpinakiem oraz ziemniaczki z piekarnika !
Składniki :
*pierś z kurczaka
*szpinak baby
*ulubione przyprawy
*ząbek czosnku
Przygotowanie:

Szpinak dokładnie myjemy.


 
Następnie podsmażamy go na patelni z odrobiną oliwy z oliwek wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
W połowie grubości piersi wbijamy nóż i kroimy "do środka" tworząc kieszonkę.Piersi przyprawiamy dowolnymi przyprawami i wkładamy do ich kieszonek podsmażony wcześniej szpinak.

I gotowe !

Smaczny a zarazem zdrowy obiad
Dajcie koniecznie znać jeśli wypróbujecie albo już próbowaliście ;)


7 komentarzy:

  1. Nie próbowałam i być może kiedyś wypróbuję :) Chociażby dlatego, że kurczak w tej najzwyklejszej postaci zaczyna mi się troszeczkę nudzić.
    Pozdrawiam! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. jakie pyszności. Kura i szpinak, mniam!
    Zapraszam do mnie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. uwielbiam szpinak! ;) czasem, gdy brak mi czasu, smażę pierś na patelni grillowej i na gotowego 'kotleta' kładę przygotowany równocześnie szpinak ;) efekt podobny! Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  4. lubię pierś kurczaka z taką niespodzianką w środku, ale nigdy mi nie wychodzi tak wepchać nadzienie do środka, żeby potem to wszystko nie zostało na patelni lub na blasze :(

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. A mi jakoś nigdy nie wypada spróbuj zacząć nacinać pierś mniej więcej w środku jej grubości i "wpychać" nóż do środka tak aby nie zrobić żadnej dziury. Liczę,że następnym razem się uda ;)

      Usuń
    2. dzieki za radę :) nastepnym razem spróbuję

      Usuń

 

Sample Text

Sample Text

 
Blogger Templates